Per sortir faci Click sobre la fletxa blava de retrocedir de la part superior de l'esquerra

dilluns, 2 de maig del 2011

III Convenció de la Gent Gran

S'ha celebrat a la nostra ciutat els dies 2 i 3 de març la III Convenció de la Gent Gran de Barcelona, ​​sota el lema "Construïm una ciutat per a totes les edats" i  "Barcelona Ciutat amiga de la Gent Gran” iniciativa promoguda pel Consell Assessor de la Gent Gran de Barcelona i els Consells i les Comissions de Gent Gran dels districtes de la ciutat. Aquesta actuació va ser impulsada per l'Organització Mundial de la Salut (OMS), amb l'objectiu que les ciutats adaptin la seva entorn i els seus serveis , perquè les persones grans visquin amb seguretat, mantinguin la seva salut i participin activament de la vida de la ciutat.

La Convenció va ser inaugurada per l'Excm. Sr. Jordi Hereu, alcalde de Barcelona acompanyat per l’Im. Sr. Ricard Gomà, tinent d'alcalde d'Acció Social i Ciutadania, la Sra. Mary Luz Eixarch, vicepresidenta del Consell Assessor de la Gent Gran i el Dr. John Beard, director del Departament d'Envelliment i Cicle de Vida de l'OMS

Davant més de 900 persones grans, el Dr. John Beard va fer lliurament a l'alcalde Jordi Hereu, del nomenament que L'Organització Mundial de Salut (OMS), atorga a la ciutat de Barcelona com la primera ciutat espanyola amigable amb la gent gran. Entre altres coses va dir que la ciutat ha d'estar orgullosa i va expressar 'un somni': que la gent gran barcelonina estiguin més connectats a Internet i parlin amb els hispanoamericans.

El Sr. Beard va recordar que la Xarxa Mundial de Ciutats Amigables amb la Gent Gran va començar amb Nova York. Ha indicat que, en poques dècades, el món haurà passat de 14 milions d'habitants de més de 80 anys que hi ha actualment, als 400 que hi haurà a l'any 2015, dels quals, 100 estaran a la Xina.

La conferència inaugural va anar a càrrec de la Sra. Emília Pallàs, directora de Participació Social i el Sr Joan Subirats, catedràtic de Ciència Política de la UAB.

L'estudi  "Barcelona Ciutat Amiga de la Gent Gran" va ser presentat pel Sr Bernardo Fernández, comissionat per a la Gent Gran, la Sra. Mercè Pérez Salanova, del Institut d'Envelliment de la UAB i directora del document que presentava sota el lema de: què volem fer?, Què podem fer?, Com ho podrem fer? ... I el Sr Jordi Gálligo, membre del Consell Assessor de la Gent Gran.
 
Els espais de treball van ser 8:

Participació social i cívica
Mobilitat i transports
Accessibilitat i espai públic
Habitatge
Serveis de salut i serveis socials
Suport i ajuda mútua
Respecte i inclusió
Comunicació i Informació

Les taules van estar presidides per:
Sr. Jordi Casares, Conseller de Gent Gran de Sant Andreu
Sr. Francesc Carmona, Conseller de Gent Gran de Sant Martí
Sra. Mª Jesús Pérez, consellera de Gent Gran de Sants-Montjuïc
Sr.Joan Martínez, Conseller de Gent Gran d'Horta-Guinardó
Sr. Sergi Arenas, del Institut d'Envelliment de la UAB

Es van presentar els documents:
"Drets i Llibertats de les persones Grans amb dependència" Per la Sra. Roser Ponsati i per Mercè Mas, persona clau en l'elaboració d'aquest document.
"Situació econòmica i risc d'exclusió social"  Pel Sr Josep Espinàs i la Sra. Maria Raventós
"Gent Gran i mitjans de comunicació" Pel Sr. Joan Trullàs i la Sra Anna Garcia

Per finalitzar es va fer la lectura de les conclusions a càrrec dels representants del Consell Assessor de la Gent Gran: Antoni Navarro, Montserrat Moll, Josefina Leoncio, Juan Manuel Velasco, Jordi Gálligon Francesc Porret, Dolors Fita, Montserrat Rabella, M. Lluïsa Oliveda.

El projecte "Barcelona Ciutat Amiga de la Gent Gran" va ser presentat pel  Sr. Bernardo Fernández, comissionat per a la Gent Gran, la Sra. Mercè Pérez Salanova, del Institut d'Envelliment de la UAB i el Sr Jordi Gálligo, membre del Consell Assessor de la Gent Gran.

El III Congrés de la Gent Gran de Barcelona va ser un gran èxit de participació. Al nostre país l'esperança de vida creix més que en altres ciutats europees. 20.000 persones de més de 85 anys viuen a Barcelona

Una ciutat amiga de la gent gran és una ciutat que facilita que les persones grans visquin amb seguretat, mantinguin la seva salut i participin plenament en la societat.

En finalitzar aquest Congrés desitgem que tot això i presentat es posi en funcionament i que el lema "Barcelona ciutat amiga de la Gent Gran sigui una realitat, no només un nomenament lliurat

Mary Luz

Per tornat al aticle, fer click a la fletxa blava de retrocedir, a la part superior esquerra