Per sortir faci Click sobre la fletxa blava de retrocedir de la part superior de l'esquerra

dilluns, 17 d’octubre del 2011

Festes del Pilar. El Rosari de cristall

Vaig tenir la sort de passar la festa del Pilar a Saragossa.

Com no parlar dels 3.000 quilos de fruites, tortells i pastissos, que es van recollir durant la jornada de la "Ofrena de Fruits" (i que després són repartits entre els menjadors de caritat de la ciutat)!.

Com no parlar de les 400.000 persones que, sota una temperatura de 30 graus van desfilar amb els vestits típics aragonesos durant 11 hores i mitja, portant 6 milions de flors
, per adornar amb elles el mantell de la Verge!.

Com no parlar dels 413 diferents grups vinguts de diversos punts de la península i de l'estranger, com: Xina, Mèxic, Cuba, Veneçuela, Colòmbia, Bolívia, Equador, Hondures, Puerto Rico, Xile, Andorra, Anglaterra i un llarg etc.!

 
Voldria fer menció especial als representants de Catalunya que van ser molt aplaudits per la gran multitud de persones que presenciaven la desfilada, persones vingudes, no només de Saragossa capital, sinó dels pobles d'Aragó i d'altres punts d'Espanya.

Però del que jo volia parlar és d'una cosa que sol estar "tapat" per aquestes dues ofrenes esmentades anteriorment i que no per això, és menys important, com és "El Rosari de Cristall", poc conegut fora d'Aragó i en el qual surten 200 fanals i gairebé 30 carrosses, tot això de vidre i il·luminades per dins i per fora, sent completament transparents. Mesuren 1.75 mts. d'ample, 2.15 mts d'ample i 5 mts. d'alçada. Realitzades pel Mestre Quintana al seu taller.

La ciutat resplendeix al seu pas,
són peces úniques al món i molt valuoses, daten i s'exhibeixen des de l'any 1889 amb belles vidrieres policromades que resplendeixen, amb una gran lluminària i que deixa esbalaït al qual les contempla per tot el seu esplendor i majestuositat . Una joia ... una meravella, unes obres d'art dignes de veure encara que no es comparteixi la fe. Surten sempre el dia 13.

Amb un temps primaveral vam poder contemplar com la ciutat resplendia al pas d'aquesta meravella.

Mary Luz