Per sortir faci Click sobre la fletxa blava de retrocedir de la part superior de l'esquerra

diumenge, 1 de maig del 2011

Projecte MOU-TE

El dimarts 5 abril passat, vam estar a la Llar de Mossèn Lluís Vidal, convidats pel Sr Joan Trullàs en la presentació del "Projecte Mou-te", desenvolupat i impartit, per un grup de treballadors socials encapçalats per Xavi Joan El projecte és ambiciós i interessant i va dirigit a la gent gran i no tan grans.

Els conceptes i eines per a realitzar són:
Envelliment actiu. Concepte d’autoestima. Assertivitat. Motivació. El somni. La respiració. Relaxació. Tècniques Compensatòries. Funcions cognitives. Funcions sensorials. Funcions executives. Funcions motrius. Tonificació. Coordinació de l’alteralitat

La Metodologia a emprar és
Educativa. Participativa. Tècniques de grup. Exercicis de respiració. Relaxació conduïda. Exposició amb transparències i vídeo. Resolució de problemes

S'impartiran un total de 50 hores repartides en 25 sessions de 120 minuts. En finalitzar el curs es lliurarà un pack amb fotos del curs i un vídeo com a recordatori per poder seguir practicant el que han après.

La finalitat del curs és l'estimulació i potenciació integral per tenir un envelliment digne que ens capaciti per tenir la nostra pròpia autonomia, capacitat de definir les nostres pròpies necessitats, tenir control sobre com es fa, disposar de la informació per decidir per nosaltres mateixos i optimitzar la salut física, mental i social. Com deia Xavi Joan, un model "biopsicosocial".

Va ser una bonica experiència que ens va aportar als que estàvem allà un munt de nous coneixements i unes ganes tremendes de participar en el curs, per així enfortir física i mentalment. La nostra enhorabona per tan magnífica exposició i els nostres més fervents desitjos, que sigui un veritable èxit de participació, pel bé de la gent gran.

Mary Lluz
Per tornat al aticle, fer click a la fletxa blava de retrocedir, a la part superior esquerra