Per sortir faci Click sobre la fletxa blava de retrocedir de la part superior de l'esquerra

diumenge, 11 de setembre del 2011

La Vanguardia del 11/09/2011 pagina 44, article d’Oriol Domingo
Sota el títol de “Era foraster i em veu acollir”, l’articulista ens parla de l’actuació conjunta de les vuit parròquies de Santa Coloma de Gramanet, junt amb el professionals i voluntaris de Càritas, davant la creixent xenofòbia.
Seguint les aportacions del estimat bisbe Joan Carrera, han penjat una pancarta a la façana de la parròquia principal on cita el text de Mateu (25,34-46) i que és el títol d’aquets article. Fa impacte
Ens diu que aquesta iniciativa ha estat ben rebuda entre la ciutadania i la majoria de les autoritats municipals i que contrasta amb els que acullen malament als forasters i vinculen la immigració amb delicte.
Podrien dir que Santa Coloma sempre ha tingut una immigració molt forta i avui, molts dels que van arribar fa anys com immigrants, estàs plenament integrats, i són els que han de donar la acollida als nou vinguts. La acollida és un dels punts més eficients per la cohesió social, però requereix una segona part: que el que arriba vulgui ser acollit i segons en quins moments això falla.  
La eficàcia de aquest cartell es veurà al llarg dels dies, ja que si les accions socials que hi ha al seu darrera no funcionen bé, de poc servirà. És el gran repte d’aquest tipus de manifestacions
Joan